Er du typen som elsker den moderne husmodellen, også kalt funkishus? Vi har mange moderne hustyper som kan tilpasses akkurat som du måtte ønske.
For ja, det er et utgangspunkt som kan endres slik at du får akkurat det hjemmet du drømmer om. Valgmulighetene er uendelige i så måte, og her er det bare å la fantasien få forme ditt nye hjem.

Om du vil lese mer om den moderne stilen har vi skrevet en artikkel om Slik skaper du din moderne stil.

Vårt mest populære funkishus

Stramme, rette linjer og store, åpne vindusflater er noen av kjennetegnene til den moderne stilen. Sjekk ut Bladet, som er den mest populære husmodellen i hele vårt sortiment. Her er det lagt inn glassrekkverk for å utnytte utsikten fra de store vinduene. Alt dette er selvfølgelig valg man kan endre på, sammen med våre dyktige arkitekter. Bladet er også en av de boligene vi har tegnet i en mengde forskjellige varianter, både med flere etasjer, og annen inndeling.

Husmodell med en spesiell bakgrunnshistorie

Husmodellen Melderskin har en litt annerledes bakgrunnshistorie enn de andre husmodellene våre. VestlandsHus arrangerte en tegnekonkurranse tilbake i 2016 og vinneren vant konkurransen med en skisse av et funkishus. Sammen med en av våre arkitekter ble det gjort noen minimale tilpasninger slik at funkishuset kunne føye seg inn i rekken blant våre 34 husmodeller.

Melderskin er tegnet med store, romslige vindu, mange fine kroker og flere plasser både ute og inne hvor man kan nyte livet, utsikten eller selskapet man har.

Husmodellen Melderskin ble til etter en tegnekonkurranse.

– Min idé for dette huset var først og fremst at det skulle være praktisk og ha potensiale for å være et hjem for flere typer familier. Jeg liker å se på denne husmodellen som en allsidig modell, selv om den selvsagt er ganske stor, forteller vinneren av tegnekonkurransen, Caroline.

– Tenk om jeg kan si at jeg har tegnet noe som har blitt det perfekte hjemmet for noen! sier hun stolt.

Funkishus med utleiedel

Det er store, økonomiske fordeler med å ha en utleiedel i huset. Samtidig er det viktig for mange å ivareta privatlivet når man har en leietaker. Snønipa og Gaustatoppen er to av våre husmodeller der vi har tegnet inn uteleidel. Her har arkitektene våre tenkt nøye gjennom utnyttelse av arealet og adkomster slik at man får separert best mulig huset og utleiedel på en fornuftig måte.

Gaustatoppen har med utleiedel på plantegning.

Moderne husmodeller med alt på en flate

Ser du for deg å bo i ditt nye hjem resten av livet? Da kan det være lurt å tenke langsiktig. Det kan på sikt være svært praktisk å ha alt du trenger innen rekkevidde, uten at du trenger å gå i trapper. VestlandsHus har fire husmodeller; Sukkertoppen, Tua, Eggen og Storhornet, med alt på ett plan.

Selv om navnet på vår husmodell Tua kanskje tilsier at dette er et lite hus, er det langt ifra sannheten! Her er det god og åpen planløsning, med meget romslige allrom som flyter i hverandre.

Storhornet, Tua, Eggen og Sukkertoppen har alt du trenger, på ett plan.

Fleksibel husleverandør

De aller fleste som skal bygge nytt hus ønsker å gjøre om noe på en eksisterende modell.

– Stort sett alle vår husmodeller blir det gjort tilpasninger på. Når vi møter kundene, har de som regel sine egne ideer og tanker om hvordan drømmehuset skal brukes og hva som skal til for å passe deres livsstil, og det er akkurat slik det bør være, sier Maria Gauffin, som er markedssjef i VestlandsHus.

– VestlandsHus sin visjon er “Endelig hjemme”, og det er dette vi ønsker at kundene skal føle når de får nøklene til sitt drømmehjem. For at kunden skal få denne følelsen, må våre boligrådgivere forstå hva som gjør huset til et hjem for akkurat denne kunden. Det er da resultatet blir aller best. Derfor ser vi både gjennom planløsning og fasadens uttrykk, for at kundene skal få tegnet og bygget en bolig som er perfekt for dem, sier Maria.

Her er vår husmodell Snønipa, både med moderne og herskapelig stil på fasade.

Det blir også endret den andre veien. På bildet under har en av våre kunder har valgt å ta et av våre herskapelige hus og gjort det om til et mer moderne utseende. Dette viser hvor fleksible vi kan være. Vi hjelper deg når du kommer med ditt utgangspunkt og dine ønsker.